Egészséges életmód

Tudta, hogy a papaya termése is segít a fogyásban?

A Karib-szigeteken őshonos a papaya fa, mely egy fantasztikus növény. Szinte minden része felhasználható és egészségünk megőrzését segítő összetevőket tartalmaz. A fa kérge és gyökere, a növény levele, virágja, gyümölcse, magvai, tejszerű nedve mind-mind értékesek gyógyító hatásuk miatt.

A gyümölcs fehér tejszerű nedvét a még éretlen, zöld termésben találjuk meg. Ez a folyadék tartalmazza a papaint, a leghasznosabb papaya enzimet. Az érett gyümölcs enzim tartalma már minimális. A papain kiemelkedően hatékony, jobban segíti emésztőrendszerünkben a fehérjék lebontását némely gyomrunkban található enzimnél is. Kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására, anélkül, hogy károsítaná a szöveteket. Segít felszabadítani a fehérjékben található aminosavakat, ezáltal az immunrendszerre is pozitívan hat.

A fogyókúrázónak is ajánlott a papaya enzim használata, mert elősegíti a zsírbontást, illetve a az anyagcserét is gyorsítja. Maga a gyümölcs fogyasztása is hasznos lehet diéta idején, mert a hatására a teltségérzetünk tovább tart, ritkábban leszünk éhesek.

A papaya enzim számos étrend-kiegészítő készítményben megtalálható, szerezzük be emésztésünk hathatós támogatására. Ha esetleg gyomorsav túltengésben szenvedünk, még nagyobb szüksége lehet szervezetünknek a papaya fehérjebontó szupererejére.

Pillanatképek

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider