Szolgáltatások

Az öntözőrendszer kezelésének az elsajátítása

Az USA-ban gyártott professzionális automata öntözőrendszerek jellemzője az, hogy nem csak az öntözés minősége van évtizedek óta zseniálisan kicsiszolva, hanem természetesen a felhasználás egyszerűsége is! Fontos szempont minden tervező és gyártó cégnek, hogy felhasználóbarát termékeket állítson elő és ne a problémákat halmozza az emberi környezet szebbé tételében, hanem valódi megoldásokat nyújtson hozzá! Ezért egyszerűen kimondható, hogy az öntözőrendszer kezelése nem bonyolult művelet!

 

Nem szükséges öntözéstechnikusnak vagy gépészmérnöknek lenni ahhoz, hogy az öntözőrendszert jól tudjuk működtetni a kertünkben. Természetesen ennek az alapfeltétele az, hogy a berendezés helyesen lett megtervezve és helyesen lett kivitelezve, azaz képes a kiváló működésre. Ebben az esetben valójában nincsen más feladata a felhasználójának, mint annyi, hogy beállítsa a kezelő felületen az adott évszakhoz és időjáráshoz szükséges öntözési programot. Ezek után az automata öntözőrendszer a nevéhez hűen, automatán meg fogja öntözni a kertet!

A karbantartásához azonban már másképpen szükséges véleményem szerint hozzáállni. Jó, ha előre felteszi magának a felhasználó kérdést, hogy van-e alapvető műszaki érzékem, vagy sem. Ha a válasza igen, akkor neki lehet fogni az öntözőrendszer karbantartásainak az elvégzéséhez. A legfontosabb karbantartása a téli kompresszoros kifújás, amikor a víz eltávolítása történik meg a csőhálózatból, annak érdekében, hogy a fagy és a jég ne okozzon a berendezésben kárt!

A karbantartások közül fontos lehet még a szivattyús gépészettel ellátott öntözőrendszerek téli vagy egyéb karbantartása, ahol fontos ismerni a szükséges elemek funkcióit ahhoz, hogy egyáltalában véve hozzá lehessen nyúlni! Nem is beszélve a garanciális viszonyokról. Ilyen esetben és mindig szakember segítségét javaslom!

Pillanatképek

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider